Diş sağlığınız ile ilgili herşeyi sorun...

İmplant Tedavisi

İmplant

 

İmplant tedavisi; travma, çürük yahut farklı bir nedenle kaybedilen dişlerin telâfisi için uygulanan bir tedavidir. Vida şeklinde üretilmekte olan bu yapay diş kökleri genelde titanyum alaşımdan yapılır. Çene kemiği içerisine sabitlenerek kullanılır. İmplantın üzerine de protez olarak farklı bir madde daha konur. Bu noktada çoğunlukla metal destekli porselenlerden ya da zirkonyum kaplamalardan faydalanılır.

İmplant diş; geleneksel protezlere ve kaplamalara nazaran daha işlevsel, kalıcı ve estetik sonuçlar sunar. Dişler için altyapı görevi üstlenir; takma diş yahut köprü diş uygulamalarında destek vazifesi görür. Doku uyumu mükemmeldir, bu sebeple yaygın olarak tercih edilir.

Tek dişi bulunmayan hastalarda, komşu dişlerin kesilmesine gereksinim duyulmadan tek implant yapılabilir. Çoklu diş kaybı yaşayan kişilerde de implantlar yine diş kökü yerini tutar ve kişiyi sabit dişlere kavuşma imkânı tanır. Total protez kullanmak istemeyen hastalarda en iyi tedavi yöntemi budur.

İmplant Tedavisinin Avantajları Nelerdir?

•             Doğal diş görünümü ve doğal bir hissiyat oluşturur.

  1. Kalıcı ve oldukça dayanıklıdır. zira kemikle kaynaşacak şekilde tasarlanmışlardır.
  2. Uygun yapılmamış protezler ağız içinde kayabilir, bireyin konuşurken zorluk çekmesine sebebiyet verebilir. Ancak dental implantların böyle bir ihtimâli yoktur.
  3. Öte yandan takma dişler yemek yeme sırasında güçlük çıkarabilir. İmplantlar normal dişten farksız bir şekilde işlev görür ve yiyecekleri ekstra efor sarf etmeden, acı duymadan eskisi gibi yiyebilmenize olanak tanır.
  4. Bir diş kaybedilince kökün yerinde bir boşluk ortaya çıkar. İmplant, o bölgeyi tıpkı doğal diş gibi doldurur.
  5. Kişiye güzel, sağlıklı bir gülüş kazanma fırsatı sunan implant tedavisi bu yönüyle özgüveni de yükseltir.
  6. Bu tedaviyi gerçekleştirebilmek için komşu dişlerin küçültülmesi gerekli olmaz. Mevcut dişlere zarar vermez.

İmplant Tedavisine Hangi Durumlarda İhtiyaç Duyulur?

  •  Diş eti hastalığı, diş çürümesi, kaza ve buna benzer faktörlerle meydana gelen diş kaybı implant ile giderilir. Estetik görünüme zarar veren ve çiğneme fonksiyonuna olumsuz etkide bulunan bu durum, implantla çok kısa zamanda çözüme kavuşturulur.
  • Genetik olarak dişlerde bir eksiklik bulunan hastalar da implant tedavisiyle bu sorundan kurtulabilirler.
  • İleri boyutta kemik erimesi yaşamakta olan ve protez kullanamayacak durumdaki kişilerde implant tercih edilebilir.
  • Tek dişini kaybetden bireylerde komşu dişlere dokunmadan yeni diş oluşturabilmek için implant tedavisinden yararlanılır.
  • Büyük azı dişlerdeki eksiklik de yine implant ve köprü tedavileriyle düzeltilebilir.

İmplant Tedavisi Kimler için Uygun Değildir?

  • Kemik büyümesi ve gelişimi devam etmekte olanlarda implant tedavisine başvurulmaz.
  • Baş ve boyun kısmına radyoterapi alanlarda implant yapılması sakınca doğurabilir.
  • Sigara kullanmak tedavinin başarı şansını düşürür, yaraların daha geç iyileşmesine yol açar. Bu yüzden aşırı miktarda sigara içen kişilerde bu tedavinin etkili bir sonuç vermeme riski mevcuttur.
  • Hemofili, otoimmun hastalıklar, diyabet, hipertansiyon ve benzeri sistemik hastalıkları olanlarda implant uygulaması yapılmadan evvel bu rahatsızlıklar kontrol altına alınmalıdır.
  • Kortikosteroid, Bifosfonat ve benzeri immun sistemi baskılayan ilaç kullanan hastalar implant tedavisi için uygun olarak değerlendirilmeyebilir. Operasyon öncesi konsültasyon yapılarak gereken koşullar oluşturulmalıdır.

En Yaygın İmplant Çeşitleri

  • Subperiosteal İmplantlar:

Çene kemiğine ya da diş eti dokusunun altına konur. Metal bir tabana sahiptir. Hastadaki kemik dokusu, kemik içi implanta müsaade etmeyecek bir yapıda ise subperiosteal implantlara başvurulur.

  • Endosteal İmplantlar:

Bu implant türüyse direkt çene kemiğine yerleştirilir. Konik ya da silindirik bir şekilde tasarlanır.

İmplant Nasıl Yapılır?

Bu sorunun cevabı hastanın kemik ve yüz yapısı, eksik olan dişlerin sayısı, implant türü ve kemik yoğunluğu ve benzeri unsurlara göre değişir. Tedavide şu yöntemlerden faydalanılır:

* Hastanın dişi çekilir ve oluşan boşluğa implant yerleştirilir.

* Kapalı yöntemden faydalanılacaksa filep açılması gerekmez. İmplant uygulamasının yapılacağı bölge kesilmesine ihtiyaç yoktur. Lazer vasıtasıyla bir oyuk meydana getirilerek implant buraya konulur.

* Bir başka metod ise, implantı mukoza üzerinden uygulamaktır. Bu, özellikle mini implantlarda yararlanılan bir yöntemdir.

                Klasik cerrahi yöntemde ise çene kemiği üzerinde bir boşluk açılır. İmplant konulduktan sonra sonra dikiş atılır.

Uygulanan implantların çene kemiğiyle iyice kaynaşabilmesi için yaklaşık 3-6 ay beklemeye gereksinim duyulacaktır.

İmplant Fiyatları Ne Kadar?

İmplant diş fiyatları kullanılacak implantın türüne, malzeme kalitesine ve sayısına göre değişir. Diğer taraftan, yerli implant fiyatları ile ithal implantlar arasında da her daim fiyat farkı olur. İmplant diş fiyatları hakkında sağlıklı bilgi edinebilmek için Dentaloji Kliniklerini ziyaret edebilir, hekimlerimizle görüşerek kapsamlı bir muayene sonrası doğru bir fiyatlandırma alabilirsiniz.

İmplant tedavisi alanında üstünlüğünü kanıtlamış olan Dentaloji; bilim ve gelişmiş teknoloji önderliğinde, uzman diş hekimleriyle hizmet verir. Daima nitelikli tedavi için doğru adres olmayı başaran Dentaloji, daha sağlıklı dişlere ve kusursuz bir gülümsemeye sahip olmak isteyenlerin tercihidir.

 



HEKİMLERİMİZE SORUN

Uzman hekimlerimiz sizlerden gelen soruları cevaplıyor.

RANDEVU FORMU

!
!
!

SORU FORMU

!
!