Diş sağlığınız ile ilgili herşeyi sorun...

İmplant Tedavisi Ne Kadar Sürer?

İmplant Tedavisi Ne Kadar Sürer?

Dental İmplant Tedavisi süreleri , implant yaptırmak isteyen herkesin merak ettiği bir konudur.    

    İmplant doğal diş yapısına en uygun tedavi yöntemidir. Eksik dişlerin bulunduğu bölgede zamanla komşu dişlere ve çene kemiğine zararı olmaktadır. İmplant doğal diş formunu koruyarak çene kemiğinin korunmasını sağladığı gibi çiğneme kabiliyetininde düzgün çalışmasını sağlar. Ayrıca implant diş etlerinin altında bulunan kemikte bir zarar meydana gelmesi veya yaşlılık ile beraber gelen çene kemiğindeki bozulmalara karşı en doğru tedavi şeklidir.

İmplant diş tedavisi ilk aşaması çene kemiğine yapay protez uygulanarak başlar, daha sonra uygulanan protezin çene kemiğiyle kaynaşarak kemikleşen bölgeye implant diş  doğal formunda yerleştirilir. Bu sürecin başlaması için öncelikli olarak implant tedavisi uygulanacak kişinin ağız içi genişliğine ve ağız içindeki  uygulanabilirlik durumuna bakılır. Daha sonra yapay kemik uygulamasına başlanır. Bu işlemin süresi 10 dakika ile yarım saat sürer. Dar bir çene yapısı olan bir kişide bu süre zarfı bir saate kadar uzayabilir. Uygulanan yapay tabanın kemikleşme süreci, dişlerin yerleştirilmesi tamamen sorunsuz bir kullanıma kavuşması ise 3 ay ile 8 aya kadar bir zaman aralığında gerçekleşir.

 

İmplant Tedavisinde Ağrı Hissedilir mi?

İmplant diş tedavisi 6 hafta ile 8 ay sürmesine rağmen ağrı ve sancı hissedilmesi cerrahi müdahale yapılan ilk günden sonraki 1-2 gündür. Cerrahi müdehale yapılan tedavide kişiye göre lokal veya genel anaestezi uygulanır. Cerrahi işlemin bitmesinin ardından  anestezinin etkisinin yavaş yavaş geçmesi ile birlikte ufak çaplı ağrılar, az şiddetli sancılar ve bölgede hafif şişlik görülmesi muhtemeldir. Aynı ağrı ve şişlikler herhangi bir diş tedavisinde rastlanabilir. Bu süreç ağrı kesici ilaçlar sayesinde rahatsız etmeyecek şekilde atlatılabilir.

07.06.2017
0


PROBLEMS WITH OUR MEDICINE

Our specialist doctors answer questions from you.

RESERVATION FORM

!
!
!

RESERVATION FORM

!
!