Soru Cevap

DENTALOJİ SIKÇA SORULAN SORULAR

Kliniğinizden randevu almak için ne yapmamız gereklidir ?

Kliniğimizden randevu almak için ; +90 212 873 99 93 sabit hattımızdan,  0535 575 10 10 cep telefonumuzdan randevu oluşturabilirsiniz.

SGK ( sigorta) ile anlaşmanız var mı ?

SGK nın yada Sağlık Bakanlığının Türkiye genelinde devlet ve üniversite hastaneleri hariç özel diş hizmeti veren kuruluşlarla anlaşması yoktur. Kliniğimizin bazı Özel Sağlık Siğortalarıyla anlaşmamız vardır.

Muayne ve röntgen ücreti nedir ?

Dentaloji olarak Kliniğimizde Muayene ve buna bağlı röntgen çekimlerinde  ücretsiz olarak hizmet verilmektedir. 

Diş ağrım var randevusuz bir şekilde gelebilir miyim ?

Acil olarak ağrınız ve şikayetiniz olduğunda kliniğimize randevusuz bir şekilde gelebilirsiniz.

AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞI İLE İLGİLİ SIK SORULAN SORULAR

Sigara içmenin Diş Sağlığına zararları var mıdır ?

Sigara tüm vücuda olduğu gibi diş ve diş eti dokularınada zararlıdır. Siğara ağız içinde ki damarlarda ki etkisiyle kan akımının yavaşlamasına, bununla beraber diş tedavileri sonrasında iyileşme sürecinin uzamansı, Diş eti iltihaplarının şiddetlenmesi ve dişlerde, dilde renklenmeler gibi olumsuz etkileri vardır.

Amalgam ( siyah dolgu ) dolguların zararlı olduğu söyleniyor, beyaz dolgu (kompozit) ile değiştirmem gerekirmi değiştirmesem ne gibi zararları olur ?

Her dolgunun belli bir klinik ömrü vardır, bu ömür hastadan hastaya ağız hijyenine bağlı olarak farklılık göstermektedir. Eğer amalgam dolgudan estetik dışında bir şikayetiniz yoksa ( ağrı, sızlama, kırık, çatlak ) değiştirilmesine gerek yoktur. Estetik açıdan dişiniz ile aynı renkte olmadığından veya gülümsediğinizde sizi rahatsız ediyorsa beyaz kompozit dolguyla değişimi yapılabilir.

Ağız kokusu problemim var, tedavisi var mi ?

Ağız kokusunun, Diş çürükleri, diş iltihapları, mide problemi kaynaklı ve üst solunum yolu problemleri gibi birçok nedeni vardır.

Dişten kaynaklı nedenlerde; yani çürük dişlerin tedavi edilmesi, iltihaplı dişlerin tedavi edilmesi ve diş temizliğinin düzenli olarak yapılmasıyla ağız kokusu önlenebilir.

Bu durumların ardından devam eden kötü ağız kokusu var ise, iç hastalarıkları uzmanına hastamız yönlendirilerek sistemik açıdan nedenleri saptanabilir.

Diş taşı temizliğinin dişlere zararı var mıdır ?

Ağızda ve dişlerimizde oluşan plak, diş taşı, sigara lekeleri gibi istenmeyen tüm artıkların ultrasonic ve özel aletlerle temizlenme işlemine detertraj denir. Detertraj işlemini 6 ayda bir düzenli olarak doğru bir şekilde yapıldığında hiç bir zararı yoktur. Aksi halde yapılmadığında diş eti problemleri ve diş çürükleri için gerekli zemin hazırlanmış olur.

DİŞ ESTETİĞİ İLE İLGİLİ SIK SORULAN SORULAR

Ön dişlerimde lekeler ve şekil bozukluklarından rahatsızım estetik açıdan ne yapmam gerekir ?

Ön bölgede oluşan lekeler yüzeysel ise (Örneğin; sigara, çay, kahve lekesi) rutin temizliği yapılıp şikayetinizi çözümleyebiliriz. Şayet lekeler dişin içinde oluşan ve temizlikle çözüm alamadığımız durumlarda ise Bu durumda diş yüzeyi aşındırlarak tırnak porselen (Laminate Veneer – Yaprak Diş ) ile istenilen renk ve şekilde estetiğe ulaşmak mümkündür.

Lekeler dışında  çapraşıklıktan rahatsızsanız  Ortodontik tedavi ( tel tedavisi ) görmek istemiyorsanız, Laminate, zirkonyum yada cam porselen gibi estetik açıdan çok iyi sonuçlar alabileceğimiz tedaviler mevcuttur.

Dişlerimin arasında aralıklar, boşluklar bulunuyor, estetik açıdan rahatsızım ne yapabilirsiniz ?

Dişlerin arasındaki boşluklar bir çok insanın ifadelerinde olumsuz mimik hareketleri olmasına sebep olmaktadır. Çünkü görüntüsünden memnun olmama durumunda kişilerin iletişim dünyasında içine kapanık bireylerde artış gözlemlenmektedir.

Diş Hekimlerinin Diastema olarak tabir ettiği boşlukların kapanması için bir çok estetik tedavi yöntemi vardır.

Bu yöntemlerden size en uygun olan seçeneği ,Bonding uygulamaları veya labaratuvarlarda bilgiyar destekli olarak porselen kaplamalar yada cam porselenlerle çok doğal ve istenilen estetik görüntü sağlanabilir

Gülemiyorum, ağzımı kapatmak zorunda kalıyorum,dişlerimden hiç memnun değilim. Ne yapılabilir ?

Günümüzde dış görünüşten daha çok diş görünüşü önemli olduğunu söyleyebiliriz. Sağlık ve estetik açıdan dişlerin görüntüsü insanlara özgüven kazandırdığını biliyoruz. Bu sebeple dünyada sosyal medya da ve görsel medya da öncelikli paylaşımlar araşında Diş Estetiği, Gülüş Tasarımı, Hollywood Gülüşü gibi konuları daha çok görmek mümkün.

Dişlerin arasındaki boşluklar, Çparaşıklar bir çok insanın ifadelerinde olumsuz mimik hareketleri olmasına sebep olmaktadır. Hekimlerimizn yepyeni bir Gülüşe kavuşturdukları hastalarına bir çok tedavi yöntemi uygulayarak ağzınızı kapatmadan gülebilirsiniz.

Ortodonti tedavisi çapraşıklık tedavisi yöntemidir. Bunun yanında kozmetik diş hekimliği uygulamaları olan Lamina porselen kaplamalar (yaprak diş ) , zirkonyum porselen kaplamalar, E-Max kaplamalar, Bonding uygulamaları gibi birçık diş estetiği uygulamaları ile hem harika bir gülüşe hemde kaybettiğiniz özgüveninize kavuşabilirsiniz. 

Uzun yıllardır Kliniğimizde Estetik  ve Sağlıklı Gülümseyen birçok hastamızla kocaman bir aile olmanın gururunu taşımaktayız.

Porselen kaplamalar ileride renk değiştirir mi?

Porselen yada zirkon destekli porselen kaplamaların dış yüzeyi cilalı olduğu için  renkleşme gibi bir durum söz konusu değildir. Fakat bu yapılan uygulamalar ne olursa olsun Ağız ve Diş bakımlarımızı düzenli olarak yapmaya devam etmeliyiz.

Diş Beyazlatma dişlere zarar verir mi ?

Diş beyazlatma hekim tarafından uygulandığı ve kontrollerinin doğru yapıldığı taktirde diş üzerinde kalıcı hiç bir zararı yoktur.

Diş üzerinde 2-3 tonluk bir renk açılması olur ve bu esnada kısa sureli bir hassasiyet olması muhtemeldir, 24 saat içerisinde eski haline döner, kalıcı olarak bir zararı ya da yan etkisi bulunmaz.

İMPLANT TEDAVİSİ İLE İLGİLİ MERAK EDİLENLER

İmplant uygulaması ağrılı bir işlem midir ?

“İmplant Uygulaması Diş Çekiminden daha kolay bir işlemdir.” bu cümle bizim sıklıkla sarfettiğimiz cümlelerden biridir. 

İmplant uygulaması, hastaların psikolojik olarak ağız içlerine vida yapılmasını hayal ettikleri için imkansız gibi düşünülmektedir. Fakat Lokal anestezi ile implant yapılacak bölge kısa sureli olarak uyuşturulur. Ameliyat sırasında hiç ağrı hissetmezsiniz.

Klinik tecrübelerimiz gereği İmplant yapılan hastalarımızdan en çok duyduğumuz cümle ise ” Böyle olduğunu bilseydim daha önceden yaptırırdım” yani kısacası ağrılı bir işlem değildir. İmplant aşırı korkusu olan hastaların bile kolaylıkla yaptırabileceği bir tedavidir.

İmplant yapıldıktan sonra dişlerim nezaman takılır ?

Yıllarca dişsiz kalan hastalarımızın implant yapıldıktan sonra en sabırsız oldukları konudur. İmplant yapıldıktan sonra çene kemiği ve implantın bütünleşmesi önemlidir. Bunun için,  alt çenede 2-3 ay, üst çenede ise 3-4 ay bekleme süresi gereklidir. 

Herkese implant yapılabilir mi? Yaş sınırı var mıdır?

Ağız içi ve radyolojik muayne sonucunda, yeterli kemik seviyesi var ise herkese implant yapılabilir. İmplant için sadece alt yaş sınırı söz konusudur. Büyüme ve gelişme tamamlandıktan sonra, 17-18 yaşından itibaren implant yapılabilir.