Diş sağlığınız ile ilgili herşeyi sorun...

Diş Eti Çekilmesi Neden Olur?

Diş Eti Çekilmesi Neden Olur?

Diş eti çekilmesi genelde diş fırçalamasının yanlış yapılması, genetik yolla geçen hastalıklardan ya da  sahip olunan diş eti sorunlarından kaynaklanmaktadır.

Yenilen besin artıklarının diş aralarına nüfuz etmesi sonucu oluşan bakteri plaklarının doğurduğu bir sonuçtur. Ağız hijyenjinin doğru sağlanmaması ve ilerleyen zamanlarda kalıcı olarak maruz kalacağı bir durum söz konusudur. Bu gibi sorunları yaşamamak için düzenli ağız bakımının gerçekleşmesi gerekir. Aksi takdirde daha farklı rahatsızlıklara da yol açabilir. Diş eti çekilmesindeki sebebler aşşağıdaki gibidir;

Diş Eti Hastalığı

Çocukluk çağlarında başlayan ve en çok görülen enfoksiyonel bir hastalıktır. Diş eti dokularında ve çene kemiğinde hasarlara yol açtığı için diş kayıplarına neden olur. Ayrıca oluşan enfeksiyon tedavi edilmezse diş eti çekilmesine sebep olur. Gereken tedavi ve ağız hijyeni ile beraber dokular iyileştirilir. Yeni oluşabilecek diş eti çekilmesi riski de ortadan kaldırılır.

Dişlerdeki Çapraşık Dizilim

Dişlerin diziliminde bir kusur var iste diş eti hastalıklarının yüksek olması muhtemeldir. Çapraşık diş dizilimi ve alt çene, üst çenenin düzgün kapanmasını engelleyen bozukluklar, çene kemiğinin dar olması gibi çeşitli durumlarda diş eti çekilmesi büyük oranda görülür. Bu tarz hastalarda ortodonti tedavisi uygulandıktan sonra periodental cerrahi uygulanarak  ağız içindeki yüzeylerin kapatılması sağlanarak tedavi gerçekleştirilir.

Hatalı Diş Fırçalama

Diş etleri çok hassas bir yapıdadır. Eğer diş fırçası sert bir biçimde kullanılırsa diş etlerinde tahrişe sebep olabilir. Bu gibi durumlarda gerekli bakım yapılmazsa enfoksiyonel hastalıklar ortaya çıkarak daha büyük sorunlar ile karşılaşma olasılığı yüksektir. Ayrıca dişlerin yatay olarak fırçalamak yanlıştır. Dişlerin arasında kalan besin artıkları temizlenemez. Ağız bakımı doğru yapılmadığı için bakteri oluşumu, diş çürüğü, diş eti çekilmesi ve bazı diş eti hastalıklarına neden olur.

Bruksizm ( diş gıcırdatma )

Halk arasında diş gıcırdatma olarak geçen ve bütün yaş gruplarında görülebilen bir hastalıktır. Genel olarak kişinin psikolojik rahatsızlıkları sebebi gerçekleştiğini söyleseler de bazı diş rahatsızlıklarından da kaynaklandığı durumlar söz konusudur. Dişin estetik görünümünde bozukluk ve diş eti çekilmesine sebep olabilir.

12.06.2017
0


PROBLEMS WITH OUR MEDICINE

Our specialist doctors answer questions from you.

RESERVATION FORM

!
!
!

RESERVATION FORM

!
!