Diş sağlığınız ile ilgili herşeyi sorun...

Kişisel Verilerin Korunması ve Saklanması Politikası

DİŞ HEKİMİ SEVCAN BİÇER

KİŞİSEL VERİLERİN KORUNMASI VE İŞLENMESİ, KİŞİSEL VERİ SAKLAMA VE İMHA POLİTİKASI

İÇİNDEKİLER

KISALTMALAR VE KAVRAMLAR

KVKK Kanunu

7 Nisan 2016 tarihli ve 29677 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu

GDPR

EU (Avrupa Birliği) General Data Protection Regulation

Anayasa

9 Kasım 1982 tarihli ve 17863 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan 7 Kasım 1982 tarihli ve 2709 sayılı Türkiye Cumhuriyeti Anayasası

Veri İşleyen

Verilerin teknik olarak depolanması, korunması ve yedeklenmesinden sorumlu olan kişi ya da birim hariç olmak üzere veri sorumlusu organizasyonu dışında ve veri sorumlusundan aldığı yetki ve talimat doğrultusunda kişisel verileri işleyen kişi.

Veri Sahibi/İlgili

ŞİRKET ve/veya ŞİRKET’in bağlı şirketleri/iştiraklerinin ticari ilişki Kişi/İlgili Kişiler içinde bulunduğu çalışanları, müşterileri, iş ortakları, hissedarları, yetkilileri, potansiyel müşterileri, aday çalışanları, stajyerleri, ziyaretçileri, tedarikçileri, iş birliği içinde çalıştığı kurumların çalışanları, üçüncü kişiler ve burada sayılanlarla sınırlı olmamak üzere diğer kişiler gibi kişisel verisi işlenen gerçek kişi.

Veri Sorumlusu

Kişisel verilerin işleme amaçlarını ve vasıtalarını belirleyen, veri kayıt sisteminin kurulmasından ve yönetilmesinden sorumlu olan gerçek veya tüzel kişi.

Açık Rıza

Belirli bir konuya ilişkin, bilgilendirilmeye dayanan ve özgür iradeyle açıklanan rıza.

İmha

Kişisel verilerin silinmesi, yok edilmesi veya anonim hale getirilmesi.

Kayıt Ortamı

Tamamen veya kısmen otomatik olan ya da herhangi bir veri kayıt sisteminin parçası olmak kaydıyla otomatik olmayan yollarla işlenen kişisel verilerin bulunduğu her türlü ortam.

Kişisel Veri

Kimliği belirli veya belirlenebilir gerçek kişiye ilişkin her türlü bilgi.

Özel Nitelikli Kişisel Veri

Kişilerin ırkı, etnik kökeni, siyasi düşüncesi, felsefi inancı, dini, mezhebi veya diğer inançları, kılık ve kıyafeti, dernek, vakıf ya da sendika üyeliği, sağlığı, cinsel hayatı, ceza mahkûmiyeti ve güvenlik tedbirleriyle ilgili verileri ile biyometrik ve genetik verileri.

Kişisel Verilerin İşlenmesi

Kişisel verilerin tamamen veya kısmen otomatik olan ya da herhangi bir veri kayıt sisteminin parçası olmak kaydıyla otomatik olmayan yollarla elde edilmesi, kaydedilmesi, depolanması, muhafaza edilmesi, değiştirilmesi, yeniden düzenlenmesi, açıklanması, aktarılması, devralınması, elde edilebilir hâle getirilmesi, sınıflandırılması ya da kullanılmasının engellenmesi gibi veriler üzerinde gerçekleştirilen her türlü işlem.

Kişisel Verilerin Anonim Hale Getirilmesi

Kişisel verilerin, başka verilerle eşleştirilerek dahi hiçbir surette kimliği belirli veya belirlenebilir bir gerçek kişiyle ilişkilendirilemeyecek hâle getirilmesi.

Kişisel Verilerin Silinmesi

Kişisel verilerin silinmesi; kişisel verilerin ilgili kullanıcılar için hiçbir şekilde erişilemez ve tekrar kullanılamaz hale getirilmesi.

Kişisel Verilerin Yok Edilmesi

Kişisel verilerin hiç kimse tarafından hiçbir şekilde erişilemez, geri getirilemez ve tekrar kullanılamaz hale getirilmesi işlemi.

Periyodik İmha

Kanunda yer alan kişisel verilerin işlenme şartlarının tamamının ortadan kalkması durumunda tekrar eden aralıklarla re’sen gerçekleştirilecek silme, yok etme veya anonim hale getirme işlemi.

Yönetmelik

28 Ekim 2017 tarihli 30224 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan ve 1 Ocak 2018 tarihi itibariyle yürürlüğe giren Kişisel Verilerin Silinmesi, Yok Edilmesi veya Anonim Hale Getirilmesi Hakkında Yönetmelik.

KVK Kurulu / Kurul

Kişisel Verileri Koruma Kurulu

KVK Kurumu

Kişisel Verileri Koruma Kurumu

Politika

DİŞ HEKİMİ SEVCAN BİÇER Şirketi Kişisel Verilerin Korunması Ve İşlenmesi Politikası

Türk Ceza Kanunu

12 Ekim 2004 tarihli ve 25611 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan; 26 Eylül 2004 tarihli ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu.

1. GİRİŞ

1.1. Amaç - Kapsam

Bu politikanın amacı kişisel verilerin 7 Nisan 2016 tarihli ve 29677 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanmış olan Kişisel Verilerin Korunması Kanunu’na (KVKK) uyumlu bir şekilde işlenmesini ve korunmasını sağlamak için izlenecek yöntem ve ilkeleri düzenlemektir.

Bu politika; otomatik olan ya da herhangi bir veri kayıt sisteminin parçası olmak kaydıyla otomatik olmayan yollarla, Kişi Grubu başta olmak üzere kişisel verileri Veri Sorumlusu tarafından işlenen gerçek kişileri kapsar.

1.2. Yürürlük

DİŞ HEKİMİ SEVCAN BİÇER tarafından düzenlenen bu Politika 20.12.2021 tarihlidir. Politika’nın tamamının veya belirli maddelerinin yenilenmesi durumunda Politika’nın yürürlük tarihi güncellenecektir.

Politika Veri Sorumlusunun internet sitesinde (www.dentaloji.com.tr)/ilan panosunda yayımlanır ve kişisel veri sahiplerinin talebi üzerine ilgili kişilerin erişimine sunulur.

2. KİŞİSEL VERİLERİN KORUNMASINA İLİŞKİN HUSUSLAR

DİŞ HEKİMİ SEVCAN BİÇER, KVK Kanunu’nun 12. maddesine uygun olarak, işlemekte olduğu kişisel verilerin hukuka aykırı olarak işlenmesini önlemek, verilere hukuka aykırı olarak erişilmesini önlemek ve verilerin muhafazasını sağlamak için uygun güvenlik düzeyini sağlamaya yönelik gerekli teknik ve idari tedbirleri almakta, bu kapsamda gerekli denetimleri yapmak veya yaptırmaktadır.

2.1. Kişisel Verilerin Güvenliğinin Sağlanması

2.1.1. Kişisel Verilerin Hukuka Uygun İşlenmesini Sağlamak, Hukuka Aykırı Erişimini Engellemek ve Güvenli Ortamlarda Saklanması için Alınan Teknik ve İdari Tedbirler

DİŞ HEKİMİ SEVCAN BİÇER tarafından kişisel verilerin hukuka uygun işlenmesini sağlamak, bu verilerin hukuka aykırı erişimini engellemek ve güvenli ortamlarda saklanması için alınan başlıca teknik tedbirler aşağıda sıralanmaktadır:

  • Bilgi teknolojileri sistemleri tedarik, geliştirme ve bakımı kapsamındaki güvenlik önlemleri alınmaktadır
  • Erişim, bilgi güvenliği, kullanım, saklama ve imha konularında kurumsal politikalar hazırlanmış ve uygulamaya başlanmıştır
  • Güncel anti-virüs sistemleri kullanılmaktadır
  • Kullanıcı hesap yönetimi ve yetki kontrol sistemi uygulanmakta olup bunların takibi de yapılmaktadır

2.1.2. Kişisel Verilerin Korunması Konusunda Alınan Tedbirlerin Denetimi

DİŞ HEKİMİ SEVCAN BİÇER tarafından kişisel verilerin hukuka uygun işlenmesini sağlamak, bu verilerin hukuka aykırı erişimini engellemek ve güvenli ortamlarda saklanması için alınan başlıca idari tedbirler aşağıda sıralanmaktadır

  • Çalışanlar için veri güvenliği hükümleri içeren disiplin düzenlemeleri mevcuttur
  • Çalışanlar için veri güvenliği konusunda belli aralıklarla eğitim ve farkındalık çalışmaları yapılmaktadır
  • Çalışanlar için yetki matrisi oluşturulmuştur
  • Gizlilik taahhütnameleri yapılmaktadır
  • Görev değişikliği olan ya da işten ayrılan çalışanların bu alandaki yetkileri kaldırılmaktadır
  • İmzalanan sözleşmeler veri güvenliği hükümleri içermektedir
  • Kişisel veri güvenliği politika ve prosedürleri belirlenmiştir
  • Kişisel veri güvenliğinin takibi yapılmaktadır
  • Kişisel veri içeren ortamların güvenliği sağlanmaktadır
  • Kişisel veriler mümkün olduğunca azaltılmaktadır
  • Özel nitelikli kişisel veri güvenliğine yönelik protokol ve prosedürler belirlenmiş ve uygulanmaktadır

2.2. Özel Nitelikli Kişisel Verilerin Korunması

KVK Kanunu ile bir takım kişisel verilere, hukuka aykırı olarak işlenmesi durumunda kişilerin mağduriyetine veya ayrımcılığa sebep olma riski nedeniyle özel önem atfedilmiştir. Bu veriler; ırk, etnik köken, siyasi düşünce, felsefi inanç, din, mezhep veya diğer inançlar, kılık ve kıyafet, dernek, vakıf ya da sendika üyeliği, sağlık, cinsel hayat, ceza mahkûmiyeti ve güvenlik tedbirleriyle ilgili veriler ile biyometrik ve genetik verilerdir.

DİŞ HEKİMİ SEVCAN BİÇER tarafından, KVK Kanunu ile “özel nitelikli” olarak belirlenen ve hukuka uygun olarak işlenen özel nitelikli kişisel verilerin korunmasında hassasiyetle davranılmaktadır. Bu kapsamda, Veri Sorumlusu tarafından, kişisel verilerin korunması için alınan teknik ve idari tedbirler, özel nitelikli kişisel veriler bakımından özenle uygulanmakta ve Veri Sorumlusu bünyesinde gerekli denetimler sağlanmaktadır.

Veri Sorumlusu, Kanun’un 6. Maddesinde yer alan, Özel Nitelikli Kişisel Veriler’in işlenmesinde, Kurul’un 31.01.2018 Tarihli ve 2018/10 Numaralı kararı uyarınca, veri sorumlusu sıfatıyla, aşağıda belirtilen önlemleri almaktadır:

  • Özel nitelikli kişisel verilerin güvenliğine yönelik sistemli, kuralları net bir şekilde belli, yönetilebilir ve sürdürülebilir işbu Politika belirlenmiştir.
  • Özel nitelikli kişisel verilerin işlenmesi süreçlerinde yer alan Çalışan’lara yönelik,
    • Kanun ve buna bağlı yönetmelikler ile Özel Nitelikli Kişisel Veri güvenliği konularında düzenli olarak eğitimler verilmektedir,
    • Gizlilik sözleşmelerinin yapılmaktadır,
    • Verilere erişim yetkisine sahip kullanıcıların, yetki kapsamları ve süreleri net olarak tanımlanmaktadır,
    • Periyodik olarak yetki kontrolleri gerçekleştirilmektedir,
    • Görev değişikliği olan ya da işten ayrılan Çalışanlar’ın bu alandaki yetkileri derhal kaldırılmaktadır. Bu kapsamda, Veri Sorumlusu tarafından kendisine tahsis edilen envanteri iade almaktadır.
  • Özel Nitelikli Kişisel Verilerin işlendiği, muhafaza edildiği ve/veya erişildiği ortamlar, elektronik ortam ise,
  • Kişisel Veriler, kriptografik yöntemler kullanılarak muhafaza edilmektedir,
  • Kriptografik anahtarlar güvenli ve farklı ortamlarda tutulmaktadır,
  • Kişisel Veriler üzerinde gerçekleştirilen tüm hareketlerin işlem kayıtları güvenli olarak loglanmaktadır,
  • Kişisel Veriler’in bulunduğu ortamlara ait güvenlik güncellemelerinin sürekli takip edilmekte, gerekli güvenlik testleri düzenli olarak yapılmakta/yaptırılmakta, test sonuçları kayıt altına alınmaktadır,
  • Kişisel Veriler’e bir yazılım aracılığı ile erişiliyorsa bu yazılıma ait kullanıcı yetkilendirmeleri yapılmakta, bu yazılımların güvenlik testleri düzenli olarak yapılmakta/yaptırılmakta, test sonuçları kayıt altına alınmaktadır,
  • Kişisel Veriler’e uzaktan erişim gerekiyorsa en az iki kademeli kimlik doğrulama sisteminin sağlanmaktadır.
  • Özel Nitelikli Kişisel Verilerin işlendiği, muhafaza edildiği ve/veya erişildiği ortamlar, fiziksel ortam ise;
  • Özel Nitelikli Kişisel Veriler’in bulunduğu ortamın niteliğine göre yeterli güvenlik önlemleri (elektrik kaçağı, yangın, su baskını, hırsızlık vb. durumlara karşı) alınmaktadır,
  • Bu ortamların fiziksel güvenliğinin sağlanarak yetkisiz giriş çıkışlar engellenmektedir.
  • Kişisel Verilerin e-posta yoluyla aktarılması gerekiyorsa şifreli olarak kurumsal e-posta adresiyle veya Kayıtlı Elektronik Posta (KEP) hesabı kullanılarak aktarılmaktadır,
  • Taşınabilir Bellek, CD, DVD gibi ortamlar yoluyla aktarılması gerekiyorsa kriptografik yöntemlerle şifrelenmekte ve kriptografik anahtar farklı ortamda tutulmaktadır,
  • Farklı fiziksel ortamlardaki sunucular arasında aktarma gerçekleştiriliyorsa, sunucular arasında VPN kurularak veya SFTP yöntemiyle veri aktarımı gerçekleştirilmektedir,
  • Kişisel Veriler’in kağıt ortamı yoluyla aktarımı gerekiyorsa evrakın çalınması, kaybolması ya da yetkisiz kişiler tarafından görülmesi gibi risklere karşı gerekli önlemler alınmakta ve evrak "Gizli ” formatta gönderilmektedir.
  • Yukarıda belirtilen önlemlerin yanı sıra Kişisel Verileri Koruma Kurumunun internet sitesinde yayımlanan Kişisel Veri Güvenliği Rehberinde belirtilen uygun güvenlik düzeyini temin etmeye yönelik teknik ve idari tedbirler de dikkate alınmalıdır.
  • Özel Nitelikli Kişisel Veriler aktarılacaksa

3. KİŞİSEL VERİLERİN İŞLENMESİNE İLİŞKİN HUSUSLAR

3.1. Kişisel Veri Sahibinin Aydınlatılması ve Bilgilendirilmesi

DİŞ HEKİMİ SEVCAN BİÇER KVK Kanunu’nun 10. maddesine uygun olarak, kişisel verilerin elde edilmesi sırasında kişisel veri sahiplerini aydınlatmaktadır. Bu kapsamda Veri Sorumlusu ve varsa temsilcisinin kimliğini, kişisel verilerin hangi amaçla işleneceğini, işlenen kişisel verilerin kimlere ve hangi amaçla aktarılabileceği, kişisel veri toplamanın yöntemi ve hukuki sebebi ile kişisel veri sahibinin sahip olduğu hakları konusunda aydınlatma yapmaktadır.

Anayasa’nın 20. maddesinde herkesin, kendisiyle ilgili kişisel veriler hakkında bilgilendirilme hakkına sahip olduğu ortaya konulmuştur. Bu doğrultuda KVK Kanunu’nun 11. maddesinde kişisel veri sahibinin hakları arasında “bilgi talep etme” de sayılmıştır. Veri Sorumlusu bu kapsamda, Anayasa’nın 20. ve KVK Kanunu’nun 11. maddelerine uygun olarak kişisel veri sahibinin bilgi talep etmesi durumunda gerekli bilgilendirmeyi yapmaktadır.

3.2. İşlenen Kişisel Veriler ve Kişi Grupları

Kişisel Veri Kategorizasyonu

İlgili Kişisel Verinin İlişkili Olduğu Veri Sahibi Kategorisi

Kimlik

Çalışan
Çalışan Adayı
Diğer - Anlaşmalı Kurum Yetkilisi
Diğer - Banka Yetkilisi
Diğer - Çalışan Yakını
Diğer - Doktor
Diğer - Doktor (İşveren / İşveren Vekili)
Diğer - Doktor (İşveren/İşveren Vekili)
Diğer - Hasta
Diğer - Hasta Velisi /Vasisi /Temsilcisi
Diğer - Hasta Yakını
Diğer - Hasta Yakını / 3. Kişi
Diğer - Tedarikçi
Potansiyel Ürün veya Hizmet Alıcısı
Tedarikçi Çalışanı
Tedarikçi Yetkilisi
Ürün veya Hizmet Alan Kişi
Ziyaretçi

Özlük

Çalışan
Çalışan Adayı

İletişim

Çalışan
Çalışan Adayı
Diğer - Anlaşmalı Kurum Yetkilisi
Diğer - Banka Yetkilisi
Diğer - Çalışan Yakını
Diğer - Doktor
Diğer - Doktor (İşveren/İşveren Vekili)
Diğer - Hasta
Diğer - Hasta Yakını
Diğer - Hasta Yakını / 3. Kişi
Diğer - Tedarikçi
Potansiyel Ürün veya Hizmet Alıcısı
Tedarikçi Çalışanı
Tedarikçi Yetkilisi
Ürün veya Hizmet Alan Kişi
Ziyaretçi

Müşteri İşlem

Çalışan
Diğer - Hasta
Diğer - Tedarikçi
Ürün veya Hizmet Alan Kişi

Finans

Diğer - Doktor
Diğer - Tedarikçi
Ürün veya Hizmet Alan Kişi

Hukuki İşlem

Çalışan
Diğer - Tedarikçi
Ürün veya Hizmet Alan Kişi

Sağlık Bilgileri

Çalışan
Çalışan Adayı
Diğer - Hasta
Potansiyel Ürün veya Hizmet Alıcısı
Tedarikçi Çalışanı
Tedarikçi Yetkilisi
Ürün veya Hizmet Alan Kişi
Ziyaretçi

İşlem Güvenliği

Çalışan
Diğer - Doktor
Ziyaretçi

Fiziksel Mekân Güvenliği

Çalışan
Diğer - Tedarikçi
Potansiyel Ürün veya Hizmet Alıcısı
Tedarikçi Çalışanı
Ziyaretçi

Pazarlama

Ziyaretçi

Mesleki Deneyim

Çalışan
Çalışan Adayı

Görsel ve İşitsel Kayıtlar

Çalışan
Çalışan Adayı
Diğer - Doktor
Diğer - Hasta
Potansiyel Ürün veya Hizmet Alıcısı
Ürün veya Hizmet Alan Kişi

Çalışan Aile Bireyi ve Yakını Bilgisi

Çalışan

Ceza Mahkûmiyeti Ve Güvenlik Tedbirleri

Çalışan

Cinsel Hayat

Diğer - Hasta
Ürün veya Hizmet Alan Kişi

Genetik Veri

Diğer - Hasta
Ürün veya Hizmet Alan Kişi

Dernek Üyeliği

Diğer - Hasta
Ürün veya Hizmet Alan Kişi

Vakıf Üyeliği

Diğer - Hasta
Ürün veya Hizmet Alan Kişi

Sendika Üyeliği

Diğer - Hasta
Ürün veya Hizmet Alan Kişi

3.3. Kişisel Verilerin İşlenme Şartları ve İşlenme Amaçları

DİŞ HEKİMİ SEVCAN BİÇER, KVK Kanunu’nun 5. ve 6. maddesinde belirtilen kişisel veri işleme şartları içerisindeki amaçlarla ve koşullarla sınırlı olarak kişisel verileri işlemektedir. Bu şartlar ve koşullar;

  • Açık Rıza alınması
  • Kişisel verilerinizin işlenmesine ilişkin Veri Sorunlusunun ilgili faaliyette bulunmasının Kanunlarda açıkça öngörülmesi
  • Kişisel verilerinizin Veri Sorumlusu tarafından işlenmesinin bir sözleşmenin kurulması veya ifasıyla doğrudan doğruya ilgili ve gerekli olması
  • Kişisel verilerinizin işlenmesinin Veri Sorumlusunun hukuki yükümlülüğünü yerine getirebilmesi için zorunlu olması
  • Kişisel verilerinizin sizler tarafından alenileştirilmiş olması şartıyla; sizlerin alenileştirme amacıyla sınırlı bir şekilde Veri Sorumlusu tarafından işlenmesi
  • Kişisel verilerinizin Veri Sorumlusu tarafından işlenmesinin Veri Sorumlusunun veya sizlerin veya üçüncü kişilerin haklarının tesisi, kullanılması veya korunması için zorunlu olması
  • Sizlerin temel hak ve özgürlüklerine zarar vermemek kaydıyla Veri Sorumlusunun meşru menfaatleri için kişisel veri işleme faaliyetinde bulunulmasının zorunlu olması
  • Veri Sorumlusu tarafından kişisel veri işleme faaliyetinde bulunulmasının kişisel veri sahibinin ya da bir başkasının hayatı veya beden bütünlüğünün korunması için zorunlu olması ve bu durumda da kişisel veri sahibinin fiili veya hukuki geçersizlik nedeniyle rızasını açıklayamayacak durumda bulunması
  • Kişisel veri sahibinin sağlığı ve cinsel hayatı dışındaki özel nitelikli kişisel veriler açısından kanunlarda öngörülmüş olması
  • Kişisel veri sahibinin sağlığına ve cinsel hayatına ilişkin özel nitelikli kişisel verileri açısından ise kamu sağlığının korunması, koruyucu hekimlik, tıbbi teşhis, tedavi ve bakım hizmetlerinin yürütülmesi, sağlık hizmetleri ile finansmanının planlanması ve yönetimi amacıyla, sır saklama yükümlülüğü altında bulunan kişiler veya yetkili kurum ve kuruluşlar tarafından işlenmesidir.

Bu kapsamda Veri Sorumlusu, kişisel verilerinizi aşağıdaki amaçlarla işlemektedir:

İŞLEME AMAÇLARI

Faaliyetlerin Mevzuata Uygun Yürütülmesi

Finans Ve Muhasebe İşlerinin Yürütülmesi

Yetkili Kişi, Kurum Ve Kuruluşlara Bilgi Verilmesi

Mal / Hizmet Satın Alım Süreçlerinin Yürütülmesi

Mal / Hizmet Satış Süreçlerinin Yürütülmesi

Mal / Hizmet Üretim Ve Operasyon Süreçlerinin Yürütülmesi

Hukuk İşlerinin Takibi Ve Yürütülmesi

Müşteri İlişkileri Yönetimi Süreçlerinin Yürütülmesi

Yönetim Faaliyetlerinin Yürütülmesi

İç Denetim/ Soruşturma / İstihbarat Faaliyetlerinin Yürütülmesi

Bilgi Güvenliği Süreçlerinin Yürütülmesi

Fiziksel Mekan Güvenliğinin Temini

Taşınır Mal Ve Kaynakların Güvenliğinin Temini

Denetim / Etik Faaliyetlerinin Yürütülmesi

Erişim Yetkilerinin Yürütülmesi

Ziyaretçi Kayıtlarının Oluşturulması Ve Takibi

Çalışanlar İçin İş Akdi Ve Mevzuattan Kaynaklı Yükümlülüklerin Yerine Getirilmesi

Çalışanlar İçin Yan Haklar Ve Menfaatleri Süreçlerinin Yürütülmesi

İş Sağlığı / Güvenliği Faaliyetlerinin Yürütülmesi

İş Sürekliliğinin Sağlanması Faaliyetlerinin Yürütülmesi

İş Faaliyetlerinin Yürütülmesi / Denetimi

Acil Durum Yönetimi Süreçlerinin Yürütülmesi

Çalışan Adaylarının Başvuru Süreçlerinin Yürütülmesi

Görevlendirme Süreçlerinin Yürütülmesi

Çalışan Adayı / Stajyer / Öğrenci Seçme Ve Yerleştirme Süreçlerinin Yürütülmesi

Eğitim Faaliyetlerinin Yürütülmesi

İnsan Kaynakları Süreçlerinin Planlanması

Diğer - Tıbbi Teşhis Tedavi ve Bakım Hizmetlerinin Yürütülmesi

Diğer - İlgili Kişi İçin Sağlık Hizmeti Sunumu

Diğer - Sağlık Hizmetleri ile Finansmanının Planlanması ve Yönetimi

Diğer - Anlaşmalı Kurumlar İş Süreçlerinin Yürütülmesi

İletişim Faaliyetlerinin Yürütülmesi

Tedarik Zinciri Yönetimi Süreçlerinin Yürütülmesi

Sözleşme Süreçlerinin Yürütülmesi

İş Süreçlerinin İyileştirilmesine Yönelik Önerilerin Alınması Ve Değerlendirilmesi

Talep / Şikayetlerin Takibi

Ürün / Hizmetlerin Pazarlama Süreçlerinin Yürütülmesi

3.4. Kişisel Verilerin Kaydedilmesi ve Saklanması

3.4.1. Kayıt ve Saklama Ortamları

Veri sahiplerine ait kişisel veriler, Veri Sorumlusu tarafından aşağıdaki tabloda listelenen ortamlarda başta KVKK hükümleri olmak üzere ilgili mevzuata uygun olarak güvenli bir şekilde kaydedilmekte ve saklanmaktadır:

Kayıt ve Saklama Ortamları

Kilitli Arşiv Dolabı

Bilgisayar

Arşiv Dolabı

DVD

Erişim Kısıtlı Dosya

Flash Bellek

Hard Disk

İşletme Sunucusu

Kağıt

Sabit Disk

Telefon

3.4.2. Kişisel Verilerin Saklanma Süreleri

Veri Sorumlusu, ilgili kanunlarda ve mevzuatlarda öngörülmesi durumunda kişisel verileri bu mevzuatlarda belirtilen süre boyunca saklamaktadır. Veri Sorumlusu tarafından belirlenen saklama, imha ve periyodik imha süreleri aşağıda belirtilmiştir:

Faaliyet

Saklama Süresi

İmha Süresi

Finansal Tablolar Hazırlanması Ve İlgili Kurumlara Gönderilmesi

Diğer - Hukuki İlişkinin Sona Ermesinden İtibaren 10 Yıl

Saklama Süresinin bitimi itibari ile ilk Periyodik İmha zamanında
Silinme Talebi sonrası 30 gün cevap verme süresi içinde

Finansal Faaliyetlerin Yürütülmesi

Diğer - Hukuki İlişkinin Sona Ermesinden İtibaren 10 Yıl

Saklama Süresinin bitimi itibari ile ilk Periyodik İmha zamanında
Silinme Talebi sonrası 30 gün cevap verme süresi içinde

Kasa Operasyon Süreci

Diğer - Hukuki İlişkinin Sona Ermesinden İtibaren 10 Yıl

Saklama Süresinin bitimi itibari ile ilk Periyodik İmha zamanında
Silinme Talebi sonrası 30 gün cevap verme süresi içinde

Dava ve İcra Takip Süreci

Diğer - Hukuki İlişkinin Sona Ermesinden İtibaren 10 Yıl
Diğer - İş Akdinin Sona Ermesinden İtibaren 15 Yıl

Saklama Süresinin bitimi itibari ile ilk Periyodik İmha zamanında
Silinme Talebi sonrası 30 gün cevap verme süresi içinde
Kişisel Verilerin Korunması Kurulu'nun Kişisel Verinin İmhasına Yönelik Kararının Tebliğinden İtibaren En Geç 30 Gün

Hukuki İşlemlerin Yürütülmesi

Diğer - Hukuki İlişkinin Sona Ermesinden İtibaren 10 Yıl
Diğer - İş Akdinin Sona Ermesinden İtibaren 15 Yıl

Saklama Süresinin bitimi itibari ile ilk Periyodik İmha zamanında
Silinme Talebi sonrası 30 gün cevap verme süresi içinde
Kişisel Verilerin Korunması Kurulu'nun Kişisel Verinin İmhasına Yönelik Kararının Tebliğinden İtibaren En Geç 30 Gün

Hukuki Süreçlerin Takibi Ve Şirketin Temsili

Diğer - Hukuki İlişkinin Sona Ermesinden İtibaren 10 Yıl
Diğer - İş Akdinin Sona Ermesinden İtibaren 15 Yıl

Saklama Süresinin bitimi itibari ile ilk Periyodik İmha zamanında
Silinme Talebi sonrası 30 gün cevap verme süresi içinde
Kişisel Verilerin Korunması Kurulu'nun Kişisel Verinin İmhasına Yönelik Kararının Tebliğinden İtibaren En Geç 30 Gün

Ödeme Süreci (Genel)

Diğer - Hukuki İlişkinin Sona Ermesinden İtibaren 10 Yıl

Saklama Süresinin bitimi itibari ile ilk Periyodik İmha zamanında
Silinme Talebi sonrası 30 gün cevap verme süresi içinde

Banka ve Ödeme İşlemleri

Diğer - Hukuki İlişkinin Sona Ermesinden İtibaren 10 Yıl
Diğer - İş İlişkisinin Sona Ermesinden İtibaren 15 Yıl
Diğer - İş Akdinin Sona Ermesinden İtibaren 15 Yıl

Saklama Süresinin bitimi itibari ile ilk Periyodik İmha zamanında
Silinme Talebi sonrası 30 gün cevap verme süresi içinde
Kişisel Verilerin Korunması Kurulu'nun Kişisel Verinin İmhasına Yönelik Kararının Tebliğinden İtibaren En Geç 30 Gün

Ba/Bs Beyanname Süreci

Diğer - Hukuki İlişkinin Sona Ermesinden İtibaren 10 Yıl

Saklama Süresinin bitimi itibari ile ilk Periyodik İmha zamanında
Silinme Talebi sonrası 30 gün cevap verme süresi içinde

Mutabakat Süreci

Diğer - Hukuki İlişkinin Sona Ermesinden İtibaren 10 Yıl

Saklama Süresinin bitimi itibari ile ilk Periyodik İmha zamanında
Silinme Talebi sonrası 30 gün cevap verme süresi içinde

Cari Hesap Mutabakatları

Diğer - Hukuki İlişkinin Sona Ermesinden İtibaren 10 Yıl

Saklama Süresinin bitimi itibari ile ilk Periyodik İmha zamanında
Silinme Talebi sonrası 30 gün cevap verme süresi içinde

Fatura Süreci

Diğer - Hukuki İlişkinin Sona Ermesinden İtibaren 10 Yıl

Saklama Süresinin bitimi itibari ile ilk Periyodik İmha zamanında
Silinme Talebi sonrası 30 gün cevap verme süresi içinde

Beyanname Süreci

Diğer - Hukuki İlişkinin Sona Ermesinden İtibaren 10 Yıl

Saklama Süresinin bitimi itibari ile ilk Periyodik İmha zamanında

Denetim Faaliyetleri

Diğer - İşleme Amacının Sona Ermesinden İtibaren 15 Yıl

Saklama Süresinin bitimi itibari ile ilk Periyodik İmha zamanında

Güvenlik Yönetimi

Diğer - 6 Ay - 2 Yıl
3 Yıl

Saklama Süresinin bitimi itibari ile ilk Periyodik İmha zamanında
Silinme Talebi sonrası 30 gün cevap verme süresi içinde

Bilgi Sistemlerinin Güvenliği

Diğer - 6 Ay - 2 Yıl

Saklama Süresinin bitimi itibari ile ilk Periyodik İmha zamanında
Silinme Talebi sonrası 30 gün cevap verme süresi içinde

Büro Ekipmanları Kayıtları - Fotokopi, Faks, Printer Vb. Kullanım Bilgisi Loglama

Diğer - 6 Ay - 2 Yıl

Saklama Süresinin bitimi itibari ile ilk Periyodik İmha zamanında
Silinme Talebi sonrası 30 gün cevap verme süresi içinde

Kamera Kayıtları

3 Yıl

Saklama Süresinin bitimi itibari ile ilk Periyodik İmha zamanında
Silinme Talebi sonrası 30 gün cevap verme süresi içinde

Faaliyetlerin Mevzuata Uygun Yürütülmesi Süreci

Diğer - Hukuki İlişkinin Sona Ermesinden İtibaren 10 Yıl
Diğer - İş Akdinin Sona Ermesinden İtibaren 15 Yıl
3 Yıl

Saklama Süresinin bitimi itibari ile ilk Periyodik İmha zamanında
Silinme Talebi sonrası 30 gün cevap verme süresi içinde
Kişisel Verilerin Korunması Kurulu'nun Kişisel Verinin İmhasına Yönelik Kararının Tebliğinden İtibaren En Geç 30 Gün

İş Sağlığı Ve Güvenliği Süreçleri Yönetimi

Diğer - İş İlişkisinin Sona Ermesinden İtibaren 15 Yıl
Diğer - İş Akdinin Sona Ermesinden İtibaren 15 Yıl
Diğer - Pandemi Bitimi itibari İle 6 Ay
3 Yıl

Saklama Süresinin bitimi itibari ile ilk Periyodik İmha zamanında
Silinme Talebi sonrası 30 gün cevap verme süresi içinde
Kişisel Verilerin Korunması Kurulu'nun Kişisel Verinin İmhasına Yönelik Kararının Tebliğinden İtibaren En Geç 30 Gün

Çerez (Cookie) Kullanım Süreci

Diğer - 6 Ay - 2 Yıl

Saklama Süresinin bitimi itibari ile ilk Periyodik İmha zamanında
Silinme/İmha Talebi ile hemen silinir ve yok edilir

Kullanıcı Deneyimini Geliştirme Faaliyeti

Diğer - 6 Ay - 2 Yıl

Saklama Süresinin bitimi itibari ile ilk Periyodik İmha zamanında
Silinme/İmha Talebi ile hemen silinir ve yok edilir

Web Sayfası Ziyaretçi Erişim Süreci

Diğer - 6 Ay - 2 Yıl

Saklama Süresinin bitimi itibari ile ilk Periyodik İmha zamanında
Silinme/İmha Talebi ile hemen silinir ve yok edilir

Bordro ve Maaş Dosyaları Hazırlanması

Diğer - İş İlişk 

PROBLEMS WITH OUR MEDICINE

Our specialist doctors answer questions from you.

RESERVATION FORM

!
!
!

RESERVATION FORM

!
!